Profilkläder skapar sammanhållning

 

Med en rätt avvägt profilering så blir ditt nästa inköp av profilkläder en bra investering och inte bara en nödvändig kostnad. Vi samarbetar med Sveriges mest prisvärda leverantörer av arbetskläder och profilprodukter, och kan erbjuda allt från tryckta pennor till jackor för alla slags företag. Syftet med profilering är att utmärka och synliggöra ditt företag i en positiv bemärkelse, och därmed skapa en ökad medvetenhet om de värden och kvaliteter ditt företag representerar. 
     För väletablerade företag världen över är profilkläder och artiklar en viktig del av marknadsföringen och kommunikationen. När du väljer profilkläder till ditt företag bör du också tänka på att ert varumärke förknippas med de produkter du väljer. Om ditt företags har ett varumärke som ska andas kvalitet bör även produkten som du väljer göra det.

Många använder profilkläderna för att skapa gemenskap. Det handlar ofta om att skapa en enhetlig profil och genom att ge dina anställda uppskattade profilkläder kan ni bygga starka team med kläder som skapar en känsla av samhörighet.Bun Meat Bun - profilkläder, nynäshamn

 


5 FÖRDELAR MED PROFILKLÄDER

 

 • Skapar sammanhållning bland kollegorna
 • Möjlighet att välja praktiska kläder som underlättar i arbetet
 • Hjälper till att lyfta fram företagets kärnvärden
 • Kläderna skapar igenkänning
 • Ger ett professionellt intryck 

 

Rätt plagg för din verksamhet.

Profilkläder kan ha olika funktioner. Det kan vara rena arbetskläder, profilerade fritidskläder till anställda och kunder eller en snygg reklamplats. Profilkläder kan också vara plagg som mer tillfälligt skall användas vid event och aktiviteter. Att ge bort kläder med din logo till kunder eller samarbetspartners är ett sätt för dig att få gratis reklam.
Vi erbjuder bra kläder och produkter för olika situationer och i olika prisklasser. Vi har erfarenhet av många olika märkmetoder och kan alltid erbjuda rätt profilplagg för ditt användningsområde. Hos oss hittar du rätt produkter till ditt företag!


Att tänka på inför köp av profilkläder

 • Vad ska kläderna användas till? När ska de användas?
 • Vilka krav har du på funktion, fickor, färger osv?
 • Var på plagget vill du ha din logotyp?
 • Hur många plagg per person behöver du?
 • Vilka storlekar behöver du?

 » Se våra produktkataloger här!

 

Tryck på kläder, hur funkar det?

Till att börja med behöver vi din logotyp i vektoriserat format. Mått och placering på plaggen kommer vi överens om tillsammans. Vi ger dig råd och gör bedömningar om vad som ser snyggt ut och ger bäst resultat.

Liten upplaga? Ja visst!
Om du vill trycka få plagg eller många olika sorters plagg och produkter är transfertryck det bästa alternativet. Transferdekaler kan lagerhållas och appliceras efter behov. Väldigt smidigt! Du kan med fördel beställa ett högre antal tryck än det just för stunden finns behov av. Sedan kan du enkelt komplettera med enstaka eller flera plagg vid ett senare tillfälle, eller trycka upp allt eftersom ni vet vilken storlek och modell som går åt. Beräkna gärna hur många plagg ni brukar köpa per år. 

 

Fakta om transfertryck

 • Ett snabbt, billigt och snyggt sätt att få sina arbetskläder profilerade.
 • Vi kan göra både stora och små serier. 
 • Hos oss är transfertryck den märkningsmetod som flest kunder väljer. 
 • Priset på en transfer varierar beroende på antalet tryck, storlek och antalet färger.
 • Vid nybeställning av transfertryck är minsta beställning 50 stycken tryck. 
 • Påvärmningen går väldigt snabbt när man väl tagit fram trycken.
 • Trycktekniken passar de flesta tyger och har hög kvalitet. 


Specialproduktion av små upplagor
Ytterligaren en metod som vi gör inhouse är digitaltryckt transfer. Det lämpar sig vi små, snabba upplagor med många färger. Vi gör även utskuren vinyltransfer i 1-2 färger som lämpar sig vid t.ex. namntryck på idrottsplagg.

Vi erbjuder även brodyr och annan typ av märkning. Vid större serier, från cirka 200 plagg och uppåt, lämpar det sig oftast att skicka iväg plaggen på screentryck. Läs mer om olika förädlingsmetoder i vår Profilskola.

Vi trycker i allmänhet bara plagg som ni köpt genom oss av den enkla anledningen att vi annars inte kan garantera att plagget tål värmen vid tryck. Vi kan trycka plagget om du ändå vill det, men då kan vi inte lämna någon garanti på att plagget eller trycket håller och har heller ingen möjlighet att ersätta det.

 

Giveaways med mervärde

rosa


Länge leve ditt varumärke genom en positiv snackis


Som ett nystartat företag är det viktigt att spendera varje krona rätt, och att marknadsföra sig bra. Kan giveaways vara lösningen på båda problemen?
En givaeaway följer med till ditt kontor där den bosätter sig. Varje gång produkten användes syns logotypen och företagets varumärke stärks. Även besökarna som ser produkten och kan upptäcka företaget. Gåvor är med andra ord marknadsföring som kan leva vidare länge.

När du vill marknadsföra ditt företag är presentreklam med tryck och giveaways med tryck både en uppskattad och effektiv metod. Varje dag tar en genomsnittlig person emot tusentals budskap via olika mediekanaler. För att klara av att sålla det som är intressant stänger medvetandet av ca 95% av bruset. Om du istället placerar ditt varumärke på produkter som dyker upp i helt andra sammanhang - på fritiden, en isig morgon eller vid fikapausen - får du en helt annan effekt. Då sjunker det in, växer och blir kanske rent av en snackis. I garanterat positiva ordalag.

Presentreklam är också ett mycket uppskattat sätt att bekräfta relationer till kunder och anställda. Presentreklam används ofta som semestergåva till anställda och kunder eller vid utmärkelser och jubileum. Om man väljer en genomtänkt produkt är presentreklam mycket bra långsiktigt sätt att marknadsföra sitt varumärke.

 

 

Grönt är skönt! Profilprodukter - giveaways, reklamprylar, produktmedia


Fem anledningar till att profilprodukter är
en investering i att stärka ditt varumärke

 

 • I en annars digital värld med snabba budskap sticker en fysisk produkt ut.
 • Förhållandevis billigt i relation till att köpa utrymme i media.
 • Varje fysisk profilprodukt syns mot många människor under lång tid.
 • Mottagaren av budskapet ser det flera gånger: 
 • Varumärkeskännedomen ökar.
 • Profilerade give-aways stärker relationen till mottagaren.

 

 

Giveaways fungerar absolut bäst när den kan kopplas ihop med orginalvaran eller vad företaget gör. Detta är extra viktigt att tänka på för dig som har ett litet och nystartat företag. Hur lyckad giveawaymarknadsföring är beror helt och hållet på vilka produkter som ges ut och till vilka de ges till.

» Se några av våra produktkataloger här.

 


"En smakfullt placerad logotype på rätt produkt vid rätt tillfälle är ett väldigt kostnadseffektivt sätt att bygga ett varumärke."


 

Vad passar ditt företag?


Tänk igenom din allmänna image och din kundbas. Om du marknadsför dig som miljövänlig bör du självklart också välja ett ekologiskt alternativ. Är du inom it-sektorn kan kanske usb-minnen vara passande. Det viktiga är att välja något som reflekterar dig, din produkt eller tjänst och dina kunder.

Det man däremot inte bör göra är att välja en produkter som strider mot dina värderingar eller din profil. Är du ett företag som säljer dyra produkter, ge inte bort fula pennor i billig plast.


Att tänka på inför köp av giveaways

 • Målgrupp: Vem ska använda din giveaway?
 • Användning: Var, när och hur ska den användas? På en mässa, kundbesök eller kontoret?
 • Pengar: Vilken budget har du? Antal?
 • Tryck: Logotyp, slogan eller något annat?
 • Budskap: Vad vill du förmedla?

 

Prisvärd exponering - isskrapor

 

 

 


Prisvärd exponering

Visste du att du kan trycka valfritt budskap på 90.000 isskrapor för samma kostnad som en helsida i Aftonbladet. Isskrapan räddar sedan många isiga morgnar under flera år medan tidningen slängs efter en dag. Vilket ger mest?


 

Lilla Profilskolan

I en värld som blir allt mer digitaliserad kan man fråga sig om det verkligen är en god investering att satsa på profilprodukter för att marknadsföra sitt företag. Det självklara svaret är: Det är absolut en bra och långsiktig investering. 


"Hjälp! Vilken tryckmetod ska jag använda mig av?"

Ibland är det inte självklart vilken typ av förädling som ska göras. Vad som passar för dig beror alltså på vilken kvalitet och känsla du är ute efter och hur många ex du vill trycka av ditt profilplagg. Oftast erbjuder tryckerier flera olika metoder och kan föreslå den tryckteknik som passar bäst för din order. Här följer en liten ”profilskola” på några av de mest använda förädlingsmetoderna.

laserlogo - reklambyrå nynäshamn
domedekal - reklambyrå nynäshamn
screentryck bok - profilprodukter nynäshamn

LASERGRAVYR

Lasergravyr är en märkningsmetod där logotypen bränns in med laserstråle. Lämpar sig för metall, plast, glas, trä o.s.v. Märkningen uppfattas som ”ton-i-ton” vilket ger ett sobert intryck. Denna märkning kan även numera göras på kläder genom en mycket unik lösning.

DOMING

Som ett klistermärke med en yta av plast som ger märkningen en 3D effekt. Applicering sker bäst på ytor som är plana och i hårdare material som metall, plast etc.

SCREENTRYCK

Screentryck är en tryckteknik som används utifrån schabloner. Färgen pressas genom en fiberduk för att ge produkten bästa märkning. Screentryck är den vanligaste tryckformen när det gäller textila material och produkter, men man trycker även hårda produkter med den här metoden.

transfertryck - profilkläder nynäshamns kommun
sublimeringstryck - logoband, nyckelband, profilprodukter nynäshamn
kepsbrodyr, brodyr, nynäshamn reklambyrå profilkläder

TRANSFER

Transfertryck är en metod som fungerar bäst för flerfärgade och detaljerade tryck. Transferdekalen appliceras på plaggen med hjälp en värmepress. Transfer passar bra för arbetskläder, profilplagg, sportplagg & modeplagg. Vi lagerhåller transfermärken till en rad kunder och har egen påvärmningsproduktion. Snabb, smidigt, enkelt. En annan transfermetod är folietranser där trycket skärs ut i en vinylplotter, som sedan appliceras på plaggen med en värmepress. Denna tryckmetod är bra vid små kvantiteter, tex applicering av namn eller andra unika tryck.

SUBLIMERING

En spännande tryckmetod som utgår från vita produkter där exempelvis bilder kan tryckas i fullfärg. Sublimationstryck är möjligt på polyester t.ex. flaggor, nyckelband, vepor och idrottströjor med mycket reklam på trycks ofta med denna tryckmetod. Här sätter egentligen bara fantasin gränser. 

BRODYR

Brodyr är lämpligast på profilkläder, handdukar och i viss mån på väskor. Brodyren appliceras genom att logon vävs/sys direkt på produkten. Ser ofta exklusivt ut men har också sina begränsningar i form av toningar och skiftningar i logotyper. Vi arbetar även med broderade märken. Märkena är i full 3D brodyr och till skillnad från vanlig brodyr som broderas direkt på plagget kan dessa hållas i lager och appliceras vid behov. Du slipper därigenom stora lager av plagg. Perfekt för pikéer och kepsar.

Stressboll hjärta Botkyrka Kommun
vävbrodyr - profilkläder nynäshamn
digitaltryck - prodilprodukter nynäshamn, södertörn

TAMPOTRYCK

Tryck på småprodukter. En stämplesvamp som trycker på produkten med liten tryckyta. Tampotryck är metoden som fungerar bäst och snyggast på giveaways, exempelvis pennor och nyckelringar.

VÄVDA MÄRKEN

Vävda märken kan formas i princip hur som helst. De laserskärs för att få sina unika former och vävs utifrån en varp med färger. Vävda märken går att få med både värme- och självhäftande baksida.

DIGITALTRYCK

Med digitaltryck är det möjligt att trycka logotyper i fullfärg direkt på ett föremål. Det är inga problem att få tryckt tonade fyllningar och färgövergångar. Fördelarna med digitaltryck är att du även i fullfärg, kan trycka ganska fort, trots små mängder. Det är dock inte alltid möjligt att få exakta PMS-färger, som det är vid tampo- och screentryck.

Kontakta oss