(0)

Vanliga frågor


I vilket filformat ska mitt tryck vara?

- Tryckfil måste vara vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Jag har ingen vektoriserad logotyp, kan ni hjälpa mig med det?

- Självklart! Skicka oss gärna det du vill ha vektoriserat så återkommer vi med ett fast pris så fort vi granskat materialet.

Vad betyder "vektoriserad logotyp"?

- Vektorisering innebär att logotypen är uppbyggd av banor. En vanlig bild är uppbyggd av punkter och när bilden förstoras blir det en tydlig kvalitetsförsämring. Fördelen med vektorgrafik är att den kan förstoras utan att kvaliteten försämras. Med en vektoriserad logotyp kan du skala logotypen fritt i storlek med bibehållen hög kvalitet och använda den för professionellt tryck. Logotypen måste vara skapad i vektorgrafik, tyvärr kan man inte bara spara om filen till ett annat format. För att kunna trycka din logotyp på profilprodukter och annat reklammaterial måste den vara vektoriserad.

Kan ni redigera och ändra min befintliga logotyp/deisgn?

- Ja, det kan vi. Skicka oss din logotyp/design så ger vi dig ett kostnadsförslag.

Kan ni göra en logotyp av en egen handskiss som jag gjort själv?

- Ja, absolut! Maila till profil@entevor.se så ger vi dig ett prisförslag.

Hur lång leveranstid är det på produkterna?

- Leveranstiden är olika beroende på vilka produkter det handlar om. I regel är handlar det om mellan 3 ? 4 veckor. Är det bråttom kan det ibland gå att lösa snabbare och vi har även ett antal produkter som vi erbjuder med expressleverans.

Kan jag få ett fysiskt prov innan produktion?

- Ibland kan det vara svårt att avgöra hur en produkt ser ut genom att bara besöka vår webbplats. Önskar ni att se ett fysiskt prov skickar vi gärna ett till er. Proverna returneras sedan till oss, alternativt faktureras. Giveaways och andra lågprisprodukter behöver normalt inte returneras. För provbeställning; ring eller maila oss!

Har ni en utställningslokal där man kan titta på era produkter?

- Vi har ett showroom på våra lokaler på Cementvägen 4 i Jordbro. Där har vi ett urval av de produkter vi marknadsför. Ring oss gärna innan ni kommer så det säkert finns en säljare tillgänglig för visning. Välkommen på besök!

Vad är minsta beställningsantal?

- Det varierar från produkt till produkt. En del produkter går att få från 1 st, medans andra produkter kräver ett högre antal.

Hur sker er prissättning?

- Vi har fasta prislistor som följs. Ditt pris ökar ofta kraftigt vid beställning av mindre volymer. Anledningen är att produktionsprocessen är fortfarande lika omfattande vid små volymer som vid stora.

Vi behöver ett större antal än det som finns i prislistan, går det?

- Självklart! Begär gärna en offert vid större antal, fler tryckfärger osv.

Vad betyder PMS / Pantone?

- Pantone Matching System (PMS) är ett referenssystem för angivande av färgnyanser. Systemet är en internationell standard och hjälper till att specificera, matcha och kontrollera tryckfärger.

Vad är en kliché och schablon?

- Klichéer och schabloner ser olika ut beroende på vilken tryckmetod det handlar om. Kortfattat kan man beskriva det som en tryckmall. Varje schablon är unikt framtagen mall för ditt tryck. Man behöver en tryckmall för varje färg som ska tryckas. Man trycker sedan en färg i taget och låter färgen torka emellan och bygger på så vis upp er logga/budskap.

Varför behöver man ett brodyrkort?

- Ett brodyrkort är en digital mall som talar om för brodyrmaskinen hur brodyren ska se ut.

Tillkommer moms?

- Ja, moms på 25 % tillkommer på samtliga priser med undantag för godis/mat där momsen är 12%.

Tillkommer frakt?

- Ja, frakt tillkommer alltid. Ibland kan det bli flera frakter om det är produkter från flera olika leverantörer.

Erbjuder ni returrätt?

- Nej, normalt erbjuder vi inte returrätt. Vid reklamation skall vi kontaktas inom 10 arbetsdagar för att anmärkningen skall vara giltig.

Jag är en privatperson, kan jag beställa från er?

- Vi säljer främst till företag, föreningar och organisationer. Men skicka en förfrågan till oss, vi hjälper dig gärna i mån av tid.

Jag har några egna plagg som jag vill tryck på, kan ni göra det?

- Vi trycker i allmänhet bara plagg som ni köpt genom oss av den enkla anledningen att vi annars inte kan garantera att plagget tål värmen vid tryck. Om du ändå önskar kan vi trycka på dina egna plagg, men då kan vi inte lämna någon garanti på att plagget eller trycket håller och har heller ingen möjlighet att ersätta det.

Hur levererar ni varorna?

- Om inget annat bestämts skickas de flesta produkter levereras direkt ifrån grossisten. Om varorna skickas från oss använder vi oss vanligtvis av Schenker eller DHL. Vid trasiga paket etc. reklameras detta direkt till chauffören på åkeriet.

Hur betalar jag?

- Vi skickar faktura i samband med leverans. Fakturan kommer i separat försändelse.