Vanliga frågor

Det finns INGA dumma frågor – här har vi samlat de vanligaste frågorna.

Beställning

– Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa till vid akutordrar. Det beror också på vilka produkter det handlar om. Skicka en förfrågan så återkommer vi.

– Leveranstiden är olika beroende på vilka produkter det handlar om. I regel är handlar det om mellan 3 – 4 veckor. Är det bråttom kan det ibland gå att lösa snabbare och vi har även ett antal produkter som vi erbjuder med expressleverans.

– Ibland kan det vara svårt att avgöra hur en produkt ser ut genom att bara besöka vår webbplats. Önskar ni att se ett fysiskt prov skickar vi gärna ett till er. Proverna returneras sedan till oss, alternativt faktureras. Giveaways och andra lågprisprodukter behöver normalt inte returneras. För provbeställning – ring eller maila oss!​

– Vi har ett showroom på vårt kontor på Hammarhagsvägen 26 i Nynäshamn. Där har vi ett urval av de produkter vi marknadsför. Ring oss gärna innan ni kommer så det säkert finns en säljare tillgänglig för visning. Välkommen på besök!

– Det varierar från produkt till produkt. En del produkter går att få från 1 st, medans andra produkter kräver ett högre antal.

– Vi har fasta prislistor som följs. Ditt pris ökar ofta kraftigt vid beställning av mindre volymer. Anledningen är att produktionsprocessen är fortfarande lika omfattande vid små volymer som vid stora.

– Självklart! Begär gärna en offert vid större antal, fler tryckfärger osv.

– Klichéer och schabloner ser olika ut beroende på vilken tryckmetod det handlar om. Kortfattat kan man beskriva det som en tryckmall. Varje schablon är unikt framtagen mall för ditt tryck. Man behöver en tryckmall för varje färg som ska tryckas. Man trycker sedan en färg i taget och låter färgen torka emellan och bygger på så vis upp er logga/budskap.

– Ett brodyrkort är en digital mall som talar om för brodyrmaskinen hur brodyren ska se ut.

  • Ja, moms på 25 % tillkommer på samtliga priser med undantag för godis/mat där momsen är 12%.

– Ja, frakt tillkommer alltid.

– Nej, normalt erbjuder vi inte returrätt. Vid reklamation skall vi kontaktas inom 10 arbetsdagar för att anmärkningen skall vara giltig.

– Vi säljer främst till företag, föreningar och organisationer. Men skicka en förfrågan till oss, vi hjälper dig gärna i mån av tid.

Vi trycker i allmänhet bara plagg som ni köpt genom oss av den enkla anledningen att vi annars inte kan garantera att plagget tål värmen vid tryck. Om du ändå önskar kan vi trycka på dina egna plagg, men då kan vi inte lämna någon garanti på att plagget eller trycket håller och har heller ingen möjlighet att ersätta det.

– Om inget annat bestämts skickas de flesta produkter levereras direkt ifrån grossisten. Om varorna skickas från oss använder vi oss vanligtvis av DHL. Vid trasiga paket etc. reklameras detta direkt till chauffören på åkeriet.

– Vi skickar faktura i samband med leverans. Fakturan kommer i separat försändelse.

Trycksaker

– Vi tar som standrad 900 kronor per timme. Se även våra paketpris under Formgivning & Tryck.

– Normal leveranstid är 5 arbetsdagar. Behöver ni expressleverans så gör vi alltid vårt yttersta för att lösa det.

– Högupplöst är en subjektiv term. En bild beskrivs så när det är stort nog att tryckas, i god kvalitet. En tumregel är att bilden bör vara 240 eller 300 pixlar per tum för tryck på papper eller liknande material. Ett exempel: Ett bild stor som ett A4-ark bör ha 300 pixlar per tum, dvs ungefär 2000 x 3000 pixlar.

– Det är det motiv, logotyp eller text ni önskar trycka, brodera eller gravera. Ett originalet består oftast av en vektoriserad EPS-fil eller PDF.

– En tryckfärdig PDF behövs när du ska trycka något på papper. PDF:en behöver skärmärken och utfall. Den behöver också vara i rätt format (storlek), ha rätt CMYK- eller PMS-färger och eventuella bilder måste vara högupplösta.

– Det beror vilken typ av tryck det är. Ofta ingår startkostnaden i priset. Be alltid om offert.

– Pantone Matching System (PMS) är ett referenssystem för angivande av färgnyanser. Systemet är en internationell standard och hjälper till att specificera, matcha och kontrollera tryckfärger.

Grafisk formgivning

– Det tar ungefär en månad, men designprocessen skiljer sig från kund till kund. Är det bråttom kan vi erbjuda snabb leverans mot expressavgift.

– Självklart! Skicka oss gärna det du vill ha vektoriserat så återkommer vi med ett fast pris så fort vi granskat materialet.

– Vektorisering innebär att logotypen är uppbyggd av banor. En vanlig bild är uppbyggd av punkter och när bilden förstoras blir det en tydlig kvalitetsförsämring. Fördelen med vektorgrafik är att den kan förstoras utan att kvaliteten försämras. Med en vektoriserad logotyp kan du skala logotypen fritt i storlek med bibehållen hög kvalitet och använda den för professionellt tryck.

När den slutgiltiga logotypen levereras tar du och ditt företag över upphovsrätten för logotypen. Övriga skisser, idéer och förslag äger vi rätten till.

– Ja, det kan vi. Skicka oss din logotyp så ger vi dig ett kostnadsförslag.

Vi har under många år erbjudit nöjd-kund-garanti och gjort skräddarsydda logotyper från grunden. Detta kan inte jämföras med en del leverantörer som arbetar med ”halvfabrikat”. Vårt mål är inte att vara billigast, utan att vara  prisvärda och kvalificerade.

– Vi tar som standard 900 kronor per timme.

Webb

Se våra olika paket under webbplats.

Ja absolut! Vi hjälper även gärna till att hitta en lämplig webbadress.

Självklart! Ni kan själva ändra alla era texter och bilder samt ta bort eller lägga till nya sidor efter behov. Texterna är väldigt enkla att ändra.

Ja, hör av dig så tar vi en titt på din webbplats.

Idag använder vi oss av WordPress. Äldre hemsidor som vi gjort är designade i Cybersite.

Ja. Du bör alltid prioritera hemsidan före Facebook. Hemsidan är den mest officiella informationskällan om ditt företag- som du full koll över vad som läggs upp och du bestämmer helt själv hur ditt varumärke presenteras online. På sociala medier kan reglerna fort ändras för hur du ser ut och hur ofta du syns.

Digitaliseringen av samhället går fort. Dina kunder är online. Och 63% av dina kommer att vända sig till din hemsida när de ska bekanta sig med ditt företag. Hur skulle du reagera om du besökte en hemsida som är gammal, långsam eller med trasiga länkar? 46% av konsumenterna uppger att hemsidan har avgörande betydelse för huruvida de litar på ett företag eller inte.

Mobilanpassning, eller responsiv design som det egentligen kallas, innebär en webbdesign som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning som besökaren har.

Om vi bortser från mobilanpassning, SSL-certifiering och annat tekniskt så är det viktigt att sidan är lättnavigerad och lätt att hitta till. Är det enkelt att hitta dina kontaktuppgifter, och är de korrekta? Har du en bra och tydlig ”Om oss”? Finns det ett bildgalleri? Kan jag läsa recensioner? Speglar den ditt företag? Vi hjälper dig att se bra ut på webben!

Fick du inte svar på din fråga?

Ställ din fråga här, så hör vi av oss!